Bildiğimiz gibi insanlığın en büyük hedeflerinden biri derin uzayı araştırmak. Bunun için gereken şey ise bir keşif aracı. Bugünkü konumuz ise bu keşif araçlarından biri olacak. Lucy adı verilen bu görevin amacı 7 adet asteroitin yanından geçerek onlarla ilgili araştırma yapmak. Peki bu görev bizlere neler katacak? Zaman çizelgesi nasıl olacak? Ve daha da önemlisi nasıl başarılacak ?

Temel amaç
Lucy uzay aracı, 7 adet asteroidin yanından geçerek kapsamlı araştırmalar yapacak ve bize fotoğraflarını yollayacak. Aynı zamanda çok değerli veriler toplayıp bizlere aktaracak. Amaçlarından bir diğeri ise güneş sisteminin nasıl oluştuğunu açığa çıkarmak. Truvalılar, dış gezegenleri meydana getiren ilkel materyallerin kalıntıları oldukları için Güneş sisteminin tarihini ortaya çıkarmakta ve hayati ipuçlarını anlamamıza yardımcı olacaklar.

Gidilecek Asteroitler
Lucy görevi Truva kuşağında bulunan 7 adet asteroite ulaşmayı hedeflemekte. Peki hangi asteroitlere gidecek ?

Fırlatma süreci
Lucy keşif aracının 2021 yılının Ekim ayında Atlas V roketi ile fırlatılması planlanmakta. Peki bu uçuş nasıl geçecek ve uçuş sırasında Lucy’ye neler olacak? Fırlatmanın ilk saniyelerinde Lucy ilk defa simülasyon dışında bir titreşim hissetmiş olacak. Eğer ki fırlatma başarılı geçerse Derin uzay konusuna büyük bir adım daha atılmış olacak.

Fırlatmadan Sonra
12 Yıl sürecek olan bir macera başlayacak. Araç Truva asteroitlerine bi yandan yaklaşırken bi yandan da sistemlerini kontrol ediyor olacak. İlk ulaşacağı asteroit DONALD JOHANSON (Danıld Janısın) asteroiti olacak. Bu asteroidin etrafında dolanırken çok değerli veriler toplaması hedefleniyor. Geriye kalan 6 asteroitide aynı şekilde araştıracak,veri alacak, gözlemleyecek ve bize fotoğraflar aktaracak. 12 Yıllık bu macera bittikten sonra kendini Derin uzay’ın boşluğuna bırakacak.

Yani bence güzel