Uzay Çağında Bir Websiteye Hoş Geldiniz. Daha Fazla İçerik İçin Bizi Sosyal Mecralardan Takip Edebilirsiniz.

OneWeb 14 | GSLV Mk III

Görev Adı:OneWeb 14
Fırlatma Zamanı:22 Ekim 2022 21:37
Şirket:ISRO
Müşteri:OneWeb
Roket:GSLV Mk III
Rampa:Satish Dhawan Uzay merkezi, 2. Fırlatma rampası, Hindistan
Yük kütlesi:5.328 Kg
Yük amacı:Küresel ölçekte uydu interneti
Yörünge:Kutupsal Dünya Yörüngesi (SSO) 1.200 Km
Hava durumu:Bilinmiyor
Bu görev:5. GSLV Mk III Görevi
14. OneWeb görevi
143. 2022’de yörünge demesi
İzle:OneWeb Launch#14

Görev Detayları

İsro, GSLV Mk III Roketi ile 36 adet OneWeb uydusunu uzaya gönderecek. Hindistan’daki Satish Dhawan uzay merkezinden kalkacak olan roket 36 adet OneWeb uydusunu 1.200 Km yükseklikteki Kutupsal Dünya Yörüngesi (SSO)’ne bırakacak.

Bu fırlatma ile beraber OneWeb takımyıldızı yörüngede toplam 454 uyduya sahip olacak. Bu, ilk başta belirlenen sayının hemen hemen 3’te 2’si demek.

OneWeb 14 Görev simgesi

GSLV Mk III Roketi nedir?

GSLV MK-III, Hindistan’ın GSLV Roket ailesinin en gelişmiş versiyonudur. Şimdiye kadar 4 Görev yaptı ve 4’ü de başarılı oldu. Bu görevler arasında Hindistan’ın ay iniş aracı olan Chandrayaan-2’nin fırlatması da vardı. Yörüngeye orta ve ağır yükler taşımak için geliştirilmiş olan roket Alçak Dünya Yörüngesi’ne 10 Ton kadar yükü taşıyabilir. Roket kalkış sırasında ilk olarak yan taraflarında bulunan 1 adet katı yakıtlı itici (srb)leri ateşler ve rampadan kalkar. İticilerin yakıtları bittiği zaman merkez motor ateşlenir ve roket yörüngeye doğru yol alır. Roket, 5 Metrelik bir yük kaplaması çapına sahiptir. Bu gayet yeterli bir boyuttur. Roket toplamda 43.4 Metre uzunluğundadır.

Roketin ilk aşaması iki adet S200 Katı yakıtlı iticiden ibarettir. Bu iticiler 3.2 Metre çapında ve 25 metre uzunluğundadır. Bu iticilerin yanma süresi 128 saniyedir.

Total
0
Shares
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Daha Fazla

Tarihin ilk özel uzay istasyonu görevi Axiom 1’in fırlatma tarihi belli oldu

NASA'nın mürettebatlı uzay görevi yöneticisi Kathy Lueders'ın yaptığı açıklamaya göre Axiom Space; tarihin ilk özel ISS (Uluslararası Uzay İstasyonu) görevi Axiom 1'in fırlatma tarihi olarak 21 şubatı hedefliyor. 3 uzay turistinin ISS'e gideceği söz konusu görev, NASA veya Roscosmos gibi devlet ajanslarının aksine özel bir şirket tarafından yönetilen ilk ISS görevi olacağı için oldukça önemli…
Daha Fazla

İnsanlığı Ay’a Götürecek SLS Roketi Rampada

NASA, Uzay Fırlatma Sistemi (SLS) roketini ilk defa rampaya taşıdı. SLS roketi önümüzdeki bir ay boyunca bu rampada çeşitli yer testlerinden geçerek uçuşa hazır hale gelecek. Birkaç şey söyledikten sonra SLS’in rampaya gitmesinden en güzel 10 görüntüyü sizlerle paylaşacağım. Gene Cernan, Harrison Schmidt ve Ronald Evans 19 Aralık 1972’de Dünya’ya indiğinden beri insanlık Ay’a ayak…
Daha Fazla

Türksat 6A, 2023 yılında SpaceX’in Falcon 9 roketiyle fırlatılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun yaptığı açıklamaya göre Türkiye'nin yeni nesil iletişim uydusu Türksat 6A, 2023 yılının muhtemelen ilk iki çeyreği içerisinde SpaceX'in Falcon 9 roketiyle fırlatılacak. Türksat iletişim uydusu serisi içerisinde yapımını tamamen Türkiye'nin üstlendiği ilk uydu olan 6A'nın yapımı 2022 yılının sonunda tamamlanacak ve fırlatılmak üzere Amerika'ya gönderilecek. Söz konusu uyduyu fırlatmak…
Daha Fazla

OneWeb 10 | Soyuz 2.1b

Görev Adı :OneWeb 10Fırlatma Zamanı :14 Eylül 2021 21:07 | 14 Eylül 18.07 UTCŞirket :RoscosmosMüşteri :OneWebRoket :Soyuz 2.1bRampa :Site 31/6, Baykonur Kozmodromu, KazakistanYük Kütlesi :5.022 kgYük Amacı :Küresel ölçekte uydu internetiYörünge :Kutupsal Dünya Yörüngesi (SSO), 1.200 kmHava Durumu :Bu görev :66. Soyuz 2.1b Görevi10. OneWeb görevi66. Tüm dünyada yörünge denemesiİzle :Uzay Çağında Yolculuk – Roscosmos Tüm bunlar…